Meteen naar de inhoud

Video inzetten als leermiddel.

  • by

Het wordt al veel gebruikt maar video biedt meer mogelijkheden dan het overbrengen van informatie of inspiratie. Met interactieve video kunnen deelnemers procedures oefenen en met 360 graden video VR biedt mogelijkheden voor een indringende leerervaring. Met video-opdrachten voor deelnemers, die zelf gaan filmen kan kennis verwerkt worden. Ook het oefenen van vaardigheden, feedback geven en bewijzen van vaardigheden kan met videotools. Bij de NS passen we verschillende videotools toe: MS Stream, Brightcove en Hapyak interactieve video. De mogelijkheden van het GPAL platform voor video-opdrachten en Traintool voor het trainen van soft skills onderzoeken we.
Welke vorm van video kun je inzetten voor welk leerdoel? Dat was het onderwerp van een webinar wat ik verzorgde voor adviseurs Leren en Presteren van de NS.

Meer weten over de inzet van video bij leren of gedragsverandering. Neem contact op.