Meteen naar de inhoud

Leren van data

  • by

Resultaten van leeractiviteiten en evaluaties van deelnemers leveren interessante data op waarmee een afdeling L&D de leertrajecten kan verbeteren. Nu we steeds meer online leren komt er ook meer data beschikbaar van leerplatforms en tools. Dat kan een meer gedetailleerd inzicht geven in de activiteiten en voortgang van de deelnemers. Dit is zowel voor een afdeling L&D als voor de deelnemer zelf relevant.

In een experiment onderzoeken we bij NS samen met Next Learning Valley, de mogelijkheden om data van leeractiviteiten inzichtelijk te maken met behulp van een LRS. Een interessant traject waarbij de data uit van verschillende tools en platforms gecombineerd wordt.

Een toekomstig doel is om het effect te meten van leeractiviteiten op de prestatie van de medewerkers. De uitdaging is dan om data van de leeractiviteiten te combineren met performance data waarbij de privacy van de medewerker gegarandeerd blijft.