Meteen naar de inhoud

Weerbaarheid trainen in VR.

  • by

VR en AI bieden nieuwe kansen voor het trainen van weerbaarheid.
Er zijn goede trainingen met acteurs maar om te zorgen dat die vaardigheden beklijven moeten ze vaak herhaald worden, dat gebeurt weinig in de praktijk. Er zijn wel trainingen waarbij 360 graden video ingezet worden om weerbaarheid trainen maar de interactie blijft dan beperkt tot keuzes “wat zou jij doen”. Er zijn communicatie trainingen met avatars maar de stressvolle context ontbreekt dan. 
Door het combineren van een VR omgeving en AI is het mogelijk om een stressvolle situatie te creëren met geloofwaardige reacties van VR personages. Daardoor kunnen zowel de verbale als non verbale aspecten van weerbaarheid getraind worden in meer of minder stressvolle omstandigheden. Denk aan; tekst gebruik en intonatie, houding, oogcontact en persoonlijke ruimte. Growmodus zet samen met The Simulation Crew de eerste stappen naar een VR toepassing waarmee deelnemers zelfstandig (of met een coach) kunnen trainen, zo vaak als nodig is.