Meteen naar de inhoud

Flexibele zorgmedewerkers altijd op de hoogte met een client video?

  • by

Het personeelstekort in de zorg bestaat al langer maar door de corona pandemie is de druk nog groter geworden. Flexibele medewerkers zijn onontbeerlijk om de zorg te continueren. Welke zorginstelling heeft het afgelopen jaar geen medewerkers van andere afdelingen, uitzendkrachten of ZZP’ers ingezet?  

Als mantelzorger van mijn moeder in een verpleeghuis ervaar ik dat invallers hun best doen om goede zorg te bieden maar het blijkt moeilijk om de kwaliteit van de vaste medewerkers te evenaren.

Voor zover ik het kan beoordelen (dit zijn dus aannames) ligt het niet aan de inzet of vaardigheden van de invallers. Natuurlijk verschilt de werkervaring maar het zijn gemotiveerde, gekwalificeerde zorgverleners. Het is wel de vraag of invallers altijd over de juiste cliënteninformatie beschikken om individuele zorg op maat te geven.